שף עידן ליפשיץ

שף עידן ליפשיץ

שף עידן ליפשיץ, עבד 8 שנים במסעדת "טוטו" וייבא ל"בלה" את מנת הניוקי בערמונים ובחמאת כמהין המופלאה, כמו גם את סגנונו האישי והמוקפד. סגנון שאוהב בישול טרי, מתוחכם אך לא מתחכם, המבוסס על חומרי גלם מובחרים. התפריט, מעניין ומגוון, משרטט דיוקן של מטבח אישי, שאוהב מצד אחד את איטליה ואת אגן הים התיכון ומצד שני מאפיין חיבור חזק ושורשיות לעמק יזרעאל. 

את החיבור והתשוקה למטבח האיטלקי הוא מביא עמו מתוך ניסיונו הרב במטבח זה.

את חדוות עשייה זו, אותה למד ממוריו, הוא מיישם עם טוויסט ים תיכוני ייחודי לו, אותו הוא מביא. 

את החיבור לשורשיות הוא מביא מביתה של סבתו, ויקי, שמוצאה מיצרי והייתה מבשלת בסגנון בלקני ספרדי. עידן גדל בין הסירים של סבתא ומבשל מתוך זיכרונות וטעמים אלו. 

החיבור לעמק מגיע גם מתוך עבודת האדמה והחקלאות בה לקח חלק בשנות ילדותו ונעוריו כאשר היה יוצא לעבוד עם אביו בשדות העמק.

היום, עם שובו לעמק, הוא מחובר לאזור יותר מאי פעם, על נופיו, חומרי הגלם שבו וההשפעות הקולינריות הקיימות בו. עבורו החזרה לעמק מסמלת את החזרה לילדות, לחברים, למשפחה, לשורשים, לתוצרת איכותית ומובחרת, לחקלאות ולאהבה.

תשוקות אלו משתלבות גם בתפריט הייחודי שהוא הרכיב עבור המסעדה במנות הדגל שלה כאשר בכל המנות משולבים תוצרי העמק של חקלאי האזור  -דג דניס על מצע של צזיקי, עלי מנגולד ותרד, פסטה עם עלי תרד ופירות ים, פיצה סלמי, פירות ים על הפלנצ'ה המוגשים על מצע לאבנה אסלית, קריספי קלמרי עם אבוקדו ועוד